Brandjes blussen

Het raakt mij in mijn hart als ik zie hoeveel managers de hele dag bezig zijn met brandjes blussen en niet toekomen aan echt vooruitstrevende plannen te maken voor hun team. Er zit vaak zoveel meer potentie in jou en jouw team als jij die inspirerende leider durft te zijn!

In organisaties zie ik regelmatig dat leiders aangeven dat ze altijd open staan voor feedback over hun functioneren maar dat ze deze gewoon niet krijgen. Zelfs niet als ze er om vragen.

Dat ze graag willen bouwen aan een high performance team maar vast blijven zitten in eindeloze discussies over steeds dezelfde onderwerpen en acties die blijven terugkomen op team overleggen waardoor er van teamontwikkeling weinig terecht komt.

Dat iedereen een mening heeft over wat er speelt en over elkaar totdat er in een overleg echt gevraagd wordt je uit te spreken en het stil blijft…….

Dat ze oprecht niet begrijpen wat maakt dat mensen zich niet open en kwetsbaar op durven stellen, hulp durven vragen of fouten durven toe toe te geven binnen het team.

Herken jij dit

Dan heb ik nieuws voor jou. Jouw team doet niet wat jij zegt, ze doen wat jij doet. Dat werkt zo in alle relaties. Of het nu gaat om een ouder- kind relatie of een manager-medewerker relatie. Het is aan jou om het goede voorbeeld te geven. Walk the talk!

Stel jij je kwetsbaar op dan zullen jouw mensen dat ook doen. Ben jij open over de fouten die je maakt dan zullen zij dat ook doen. Spreek jij je uit, dan zullen zij dat ook doen. Vraag jij actief om feedback en durf je die ook echt te ontvangen, dan zullen zij dat ook doen. Geef jij oprecht vertrouwen dan kunnen zij dat ook doen! 

 Ben jij de leider die jij wilt zijn 

Dus, ben jij echt die leider die open staat voor feedback. De leider die de veilige werkomgeving kan creëren voor het team zodat zij zich durven uit te spreken. Zodat zij naar je toe durven komen. Zodat zij regie durven pakken en weten, echt weten dat als ze daar fouten in maken het oké is omdat ze daarvan mogen leren. Ben jij die leider die 100% vanuit vertrouwen leidt en zich kwetsbaar opstelt als jij zelf fouten maakt.

Ben jij een leider in connectie met jezelf die leidt vanuit vertrouwen, verbinding en plezier en daarmee jouw mensen inspireert dit ook te doen? 

Pin It on Pinterest